Samsungov stari S Voice asistent ugasiće se u junu

Objavjeno: 11.04.2020.
Samsungov stari S Voice asistent ugasiće se u junu

Predstavljen 2012. godine, na kraju ga je zamenio Bixbi.

Još 2012. godine, Samsung je predstavio svog S Voice asistenta koji je želio da bude u toku nakon što je Apple ušao na Siri. Bio je to zapažen dodatak za Galaxi S III, zajedno sa masivnim 4,8-inčnim displejem, snažnim četvorojezgrenim CPU-om i TouchWiz interfejsom. Naravno, sada su AI-jevi pomoćnici desetak, a nakon što S Voice nije uspio da drži korak s konkurencijom, Samsung je nabavio Viv da koristi svoj tehnološki servis za zamjenu, Bixbi.

Ni Bixbi nije napravio takvu marku, ali sada Samsung vuče utikač na S Voice. SamMobile ističe obavještenje kompanije u kome se navodi da će S Voice usluga prestati od 1. juna.

U napomeni se takođe spominje da nošenje poput Galaxi Vatch-a, Galaxi Active već ima dostupno ažuriranje za Bixbi, dok će Gear S3 i Gear Sport dobiti jedno nakon što se S Voice isključi. Ova funkcija nikada nije dovoljno dobro funkcionisala da sugeriše da je mnogi i dalje koriste, ali to je možda problem za nekoga ko koristi funkcije besplatnih ruku na starijem hardveru koji ne može da priušti za nadogradnju. Ipak, na tim starijim telefonima ili čak jeftinim modernim uređajima sada su široko dostupne funkcije kao što su Bixbi, Google Assistant ili Amazon Alexa.

Izvor: Engadget