Samsungu odobren patent za četvorostruko zakrivljeni ekran

Objavjeno: 10.04.2020.
Samsungu odobren patent za četvorostruko zakrivljeni ekran

Samsungu je odobren patent za četvorostruko zakrivljeni dizajn ekrana, sa okvirima koji su vidljivi samo na uglovima telefona. Patentna prijava je iz jula prošle godine, a kreirana je u Kini i odobrio ju je World Intellectual Property Office (WIPO) u martu ove godine.

Očekuje se da će okviri u uglovima biti zadržani čak i u budućim dizajnima, s obzirom na to da uglovi predstavljaju najranjiviju tačku u slučaju padova i potrebna im je dodatna zaštita. S druge strane, četvorostruko zakrivljeni ekran čini težim smiještanje različitih komponenti.

Sajt LetsGoDigital i Concept Creator su se udružili kako bi kireirali 3D rendere uređaja, zasnovane na informacijama iz patenta. Renderi se nisu pozabavili opcijom za prednju kameru, ali bi ovdje vjerovatno trebalo da bude punch-hole otvor, pošto u vrhu nema mjesta za pop-up kamere.

Ukoliko telefoni sa četvorostruko zakrivljenim ekranom postanu učestaliji i popularni, očekuje se da će se sve više proizođača odlučivati za dizajne bez tastera i portova.

Izvor: Balkan Android