Sledeće veliko izdanje Netflix-a mogla bi biti nova softverska platforma

Objavjeno: 20.07.2020.
Sledeće veliko izdanje Netflix-a mogla bi biti nova softverska platforma

Ponuda desktopa kao usluge (DaaS) mogla bi biti velika zarada za Netflix

Netflix bi mogao biti spreman za lansiranje na tržište softvera, nakon zanimljivog izazivača kompanije.

Internetski streaming gigant otkrio je da lansira NetFX, platformu zasnovanu na oblaku koja će omogućiti prodavcima, umjetnicima i stvaraocima lakše povezivanje i suradnju na vizualnim efektima (VFKS) za Netflix naslove.

"Najsavremenija platforma" izgledaće da poveže umjetnike širom svijeta, nudeći pristup infrastrukturi kako bi zadovoljila rastuću potražnju za VFX uslugama, jer Netflix izgleda povećava svoju kolekciju originalnog sadržaja.

Ostanite povezani sa najboljim Netflix VPN-om

Najbolji softver za saradnju na mreži: plaćeni i besplatni alati za dijeljenje posla i komunikaciju

Ovo su najbolje usluge skladištenja u oblaku: besplatni onlajn, poslovni i plaćeni provajderi

Netflix update

"Vizuelni efekti postoje u skoro svim našim karakteristikama i serijama, u rasponu od stvaranja složenih bića i okruženja do uklanjanja objekata i pozadina", napisao je Netflix u postu na blogu najavljujući lansiranje.

NetFX će studijima omogućiti da koriste virtuelne radne stanice i integrisano skladištenje, što je ključno za umjetnike koji rade u nevjerovatno industrijama gladnim podataka, kao što je VFX.

Budući da kompanije širom svijeta takođe primjenjuju rad na daljinu, NetFX takođe može da obezbijedi virtuelno okruženje za smanjenje bilo kakvih rizika, s tim što prodavci takođe mogu da doprinesu izvođačkim resursima kako bi optimizirali kapacitet i pojedinci mogu da učestvuju na zahtjev.

Konačno, Netflix kaže da će NetFX takođe pružiti pun pristup sigurnom prikazivanju u povezanom okruženju, omogućujući studijima da razmještaju i kreativno ponavljaju naš VFX rad kao nikada do sada.

Beta verzija NetFX-a trenutno se koristi u Kanadi, a Netflix partneri Frontier VFX i Galavant VFX već koriste platformu, a kompanija se izjavila da se nada da će se proširiti na Mumbai početkom 2021. godine i na druga tržišta uskoro nakon toga.

Netflix se trenutno može pohvaliti sa više od 100 miliona članova u više od 190 zemalja, koji svakodnevno uživaju u 125 miliona sati TV emisija i filmova.

Kompanija je već značajan infrastrukturni partner sa Amazon Veb Services (AVS), pri čemu je poslednja veb lokacija primijetila da „Netflix koristi AVS za skoro sve potrebe za računarom i skladištenjem, uključujući baze podataka, analitiku, mehanizme preporuka, transkodiranje video zapisa i još mnogo toga - stotine funkcija koje ukupno koriste više od 100.000 instanci servera na AVS-u. "

Izvor: Forbes