Sledeći Samsung Galaxy Fold mogao bi biti iznenađujuće jeftin telefon

Objavjeno: 11.05.2020.
Sledeći Samsung Galaxy Fold mogao bi biti iznenađujuće jeftin telefon

Ali može imati samo jedan ekran

Samsung je trenutno glavna snaga u sklopivim telefonima, ali ni sa Samsung Galaxy Z Flipom ih još nije uspio da učini naročito pristupačnim. To bi se moglo uskoro promijeniti, jer se priča da kompanija radi na Samsung Galaxy Fold Lite ili Galaxy Fold e koji bi dodatno smanjili cijenu.

Prema Max Weinbachu (ljeker s dobrim rezultatima), priča se da kompanija radi na Samsung Galaxy Fold e koji bi koštao 1.100 USD (otprilike 890 £ / 1.690 USD).

Za poređenje, Samsung Galaxy Z Flip iznosi 1380 USD / 1.300 dolara (oko 2.050 USD), a originalni Samsung Galaxy Fold lansiran je za 1.980 USD / 1.900 USD / 1.900 USD. Iako još uvijek nije zaista pristupačan telefon, Fold e bi sigurno bio jeftin u poređenju s većinom ostalih preklopa.

A moglo bi biti i jeftinije, jer je Mauri KHD (tehnološki liker koji još uvijek nema mnogo rezultata) odgovorio Weinbachu rekavši da su čuli da će se lansirati kao Fold Lite i koštati samo 900 USD (otprilike 730 funti / 1380 američkih dolara), što ga čini još jeftinijim od standardnih flagshipa poput Samsung Galaxy S20.

Dodali su da će očigledno imati maleni sekundarni ekran ili ga uopšte nema, a iako bismo sigurno preuzeli tvrdnje iz ovog izvora sa prstohvatom soli, Weinbach se slaže sa prednje strane ekrana, rekavši u drugom twitu da izgleda kao da originalni preklop, ali bez prednjeg ekrana i manje kamera.

Weinbach je takođe dodao da Samsung očigledno ima tri nova preklopnika, od kojih dva imaju plastične ekrane i jedan UTG (Ultra-tanko staklo, koje je skuplje). Pored Fold e (koji pretpostavlja da koristi plastiku), pretpostavljamo da je UTG Samsung Galaxy Fold 2.

Nije jasno kakav bi bio treći model - možda bi to mogao biti Samsung Galaxy Z Flip 2 - ali mi bismo očekivali da će i on koristiti UTG, a Weinbach je posebno rekao 'Fold', a ne 'foldable', sugerišući da su sva tri telefoni su dio asortimana Galaxy Fold.

Ipak, kako god bilo, zvuči kao da Samsung ima mnogo sklopivih stvari i mogao bi da gurne cijenu niže do približno ili ispod nivoa tipičnih vodećih brodova. Možda ćemo biti udaljeni samo nekoliko godina od sklopivog pronalaska svog popisa najboljih jeftinih telefona.

Izvor: TechRadar