Službeno predstavljen Samsung GALAXY S4 mini

Objavjeno: 31.05.2013.
Službeno predstavljen Samsung GALAXY S4 mini
Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas Samsung GALAXY S4 mini, snažnu i kompaktnu verziju trenutno najprodavanijeg Samsungovog pametnog telefona. Novi GALAXY S4 mini objedinjuje vrhunske performanse, intuitivnost i jednostavnost korištenja s elegantnim dizajnom modela GALAXY S4. Zahvaljujući skromnim dimenzijama, lako je prenosiv, što ga čini idealnim saputnikom za svakodnevni život.Opremljen 4,3-inčnim qHD Super AMOLED ekranom i težine samo 107 grama, GALAXY S4 mini jednostavan je za prenošenje i korištenje prstima jedne ruke. Iako kompaktan, ovaj uređaj nudi odlične performanse budući da ga pokreće dvojezgreni procesor takta 1,7 GHz, koji će korisnicima osigurati brzo i lako obavljanje zahtjevnih  zadataka.

GALAXY S4 mini podržava mnoge intuitivne karakteristike i usluge koje pruža sam GALAXY S4, a osmišljen je kako bi poboljšao svaki vid života. Korisnicima omogućava snimanje fotografija i videa zadnjom kamerom razolucije osam megapiksela, dok će video-pozive pratiti prednjom HD kamerom od 1,9 megapiksela. Posebne karakteristike uključuju tzv. Sound&Shot funkcionalnost, koja na jednostavan način pohranjuje zvukovne i glasovne zapise uz snimljenu fotografiju, kao i Panorama Shot, koja korisnicima omogućava lako snimanje panoramskih fotografija.

Uređaj takođe služi kao pomoć tokom putovanja uz servisne informacije, s predinstaliranom aplikacijom S Travel. Ona ujedno nudi i savjete za buduća putovanja i služi kao vodič tokom putovanja. Korisnici takođe mogu automatski organizovati fotografije u pametnom formatu s funkcijom Story Album. Fotografije snimljene s GALAXY S4 mini automatski se grupišu i pohranjuju prema kronologiji događaja, geografskom označavanju podataka ili određenom događaju kako bi stvorile jedinstven korisnički foto-album.

GALAXY S4 mini bit će dostupan u dvije boje, snježno bijeloj i mistično crnoj. Uređaj će, zavisno od tržišta, biti raspoloživ sa podrškom za 4G LTE ili HSPA+ 3G mreže, kao i u posebnoj 3G Dual SIM verziji.

Samsung GALAXY S4 mini svoju će premijeru za medije i javnost imati na događanju Samsung Premiere 2013 GALAXY & ATIV, koje će se održati u Londonu, 20. juna.