Sony je patentirao AI koji može da igra igre za vas

Objavjeno: 26.04.2021.
Sony je patentirao AI koji može da igra igre za vas

Pred objavu PlayStation 5 konzole, Sony je patentirao nekoliko tehnologija pokretanih vještačkom inteligencijom (AI), koje uglavnom obezbjeđuju savjete i vodiče tokom gejmpleja. Sada se pojavio još jedan patent, ovoga puta za AI funkciju koja može da preuzme kontrolu i igra igru za korisnika.

Patent opisuje AI koji generiše gejmplej profil za svakog igrača, crpeći informacije iz njegovih navika tokom igranja, stila gejminga i drugih elemenata. Kada se prikupi dovoljna količina podataka, AI može za vas da igra igru na sličan način na koji biste je i sami igrali.

Opis u patentu sugeriše: "Metod uključuje praćenje mnoštva gejmpleja korisnika koji igraju veliki broj igara. Metod uključuje generisanje korisničkog profila gejminga prilagođavanjem podrazumijevanog stila igranja na osnovu mnoštva igara, pri čemu korisnički profil igranja uključuje način igranja prilagođen korisniku. Metoda uključuje kontrolisanje instance prve aplikacije za igranje na osnovu stila igranja korisničkog profila".

Radi se o zanimljivoj ideji i poklapa se sa ranijim idejama koje je Sony imao, a uključuju nuđenje savjeta kako bi se prevazišli različiti izazovi u igri, ili pomaganje tokom pronalaženja tajnih oblasti za skupljanje trofeja i dostignuća.

Izvor: KitGuru