Sony odlaže PS5 događaj „da bi se mogli čuti važniji glasovi“

Objavjeno: 03.06.2020.
Sony odlaže PS5 događaj „da bi se mogli čuti važniji glasovi“

Soni odlaže svoj PlayStation 5 događaj koji je bio zakazan za 4. jun zbog protesta koji su u toku. „Iako razumijemo da su igrači širom svijeta uzbuđeni zbog gledanja PS5 igara, ne smatramo da je sada vrijeme za slavlje“, kaže Soni u poruci na Tvitteru. "I za sada želimo da se odmaknemo i omogućimo da se čuju još važniji glasovi."

Soni jasno daje odgovor na smrt George Floyd-a u Minesoti, a rezultirajući protesti koje smo vidjeli odvijaju se u SAD-u i širom svijeta. Soni je planirao da iskoristi događaj u četvrtak za prikazivanje PS5 igara, obećavajući sat vremena trajanja, pri prvom pregledu nekih igara koje će ljudi igrati kada PlaiStation 5 pokrene ovu prazničnu sezonu. 

Rasprostranjeni protesti organizovani su u većim gradovima u SAD-u, što je rezultiralo šokantnim primjerima policijske brutalnosti. Ustanici su započeli prošle nedjelje nakon Floyd-ove smrti, a značajno su eskalirali tokom vikenda. Prošle nedjelje je Tvitter čak stavio upozorenje na predsednikov tvit o pljačkama zbog "veličanja nasilja". Sonijeva odluka slijedi sličan potez EA-e da odloži svoj Madden NFL 21 događaj danas, a Google-ova odluka da odloži Android 11 beta beta najavu. Soni još uvijek nije otkrio novi datum događaja PS5.

 

Izvor: The Verge