Sony otkrio pregršt ekskluzivnih igara za PlayStation 5

Objavjeno: 12.06.2020.
Sony otkrio pregršt ekskluzivnih igara za PlayStation 5

U okviru svog "The Future of Gaming" događaja (tokom kojeg je prikazana nova Playstation 5 konzola), Sony je otkrio i veliki broj igara koje će biti ekskluzivno dostupne za PS5 bar na početku. Neki od ovih naslova, kao što su Deathloop, Project Athia i Chostwire: Tokyo, će biti PlayStation Console Exclusives, što znači da će se prvo pojaviti za PS5, ali će stići i na PC.

Prvo imamo Spider-Man: Miles Morales, naredni naslov u Spider-Man serijalu koji razvija Insomniac Games. Za sada je plan da igra bude objavljena tokom praznične sezone 2020. godine, a vjerovatno će biti igra koja promoviše PlayStation 5.

Gran Turismo 7 se očekuje tokom 2021. godine na PlayStation 5 konzoli, a zasnovano na trejleru igre očekuje se mod za kampanju i spektakularan vizuelni prikaz.

Insomniac Games, pored novog Spider-Man naslova, ima u pripremi i novi Ratchet & Clank: Rift Apart, ali za sada nema datuma objave ove igre.

Returnal je igra koja kombinuje akciju i "rogue" gejmplej u pucačinu iz trećeg lica. Igru će krasiti imerzivni 3D zvuk PlayStation 5 konzole, koji će igračima pomoći u navigaciji kroz intenzivnu pozicionu borbu.

Sackboy iz Little Big Planet se na PlayStation vraća u Sackboy A Big Adventure platformskoj igri, koja će gejmerima nuditi i singlplejer i kooperativni gejmplej.

Horizon: Forbidden West je novi naslov Guerilla Games studija, koji nastavlja Zero Dawn priču na Sony konzoli naredne generacije, sa širokim spektrom lokacija i izuzetnim vizuelnim dožovljajem. Nije poznat datum objave igre.

Demon Souls je PlayStation 3 klasik, koji je sada redizajniran za PS5. Igra dobija prerađeni gejmplej, imaće odličan izgled a najavljene su i teške borbe protiv bosova.