Sony pokreće PlayStation program za prikupljanje grešaka

Objavjeno: 25.06.2020.
Sony pokreće PlayStation program za prikupljanje grešaka

Pronađite bugove i možda ćete biti plaćeni.

Sony je lansirao program za stvaranje bugova u kome svi mogu da učestvuju, a nagrade za prijavljivanje kritičnih PS4 ranjivosti počinju od 50 000 dolara, napisao je na blogu PlayStation stariji direktor softverskog inženjeringa Geoff Norton. Iako je Sony imao štete koje su ranije bile dostupne samo privatnim istraživačima, sada je u partnerstvu sa HackerOne-om da otvori program „bezbjednosnoj istraživačkoj zajednici, igračima i bilo kome drugom“.

PlayStation inženjeri su posebno zainteresovani za izvještaje o PlayStation 4 hardveru, operativnom sistemu, dodacima i PlayStation Network-u, prema njegovoj stranici o pogreškama na HackerOne-u. Izvještaj o izdavanju malog prioriteta na PlayStationu 4 počeo bi od 500 USD, dok bi kritični problem mogao da dostigne 50.000 USD ili više. Izvještaji za PlayStation Network plaćaju nešto manje - problemi sa malim prioritetom počinju od 100 USD dok kritični izdatci plaćaju 3000 USD. Kompanije poput Applea, Googlea i Netflixa imaju i svoje javne prostore o greškama, tako da nije čudno što je Sony lansirao nešto za PlayStation brend.

Prema statistikama na HackerOne-u, nekoliko ljudi je iskoristilo program u poslednjih 90 dana. Nejasno je koliko je ovih cifara nastalo kada je program izašao u javnost. Međutim, kaže se da su isplaćene 173.900 dolara u nagradama, podnesena su 102 izvještaja, riješena je 88 izvještaja i 41 zahvalnica koja se zahvalila.

Izvor: Engadget