Spaces: Twitter testira nove audio chat sobe

Objavjeno: 19.12.2020.
Spaces: Twitter testira nove audio chat sobe

Twitter je objavio da se počelo sa javnim testiranjem novih audio chat soba. U pitanju je opcija po imenu Spaces, koja korisnicima omogućava da audio klipove dele na platformi, ali i u direktnim porukama. Korisnici će pored toga moći da kreiraju i sobe, te pozivaju druge da im se priključe.

Iz kompanije kažu da se radi o eksperimentu koji se zasniva na „intimnosti koju nudi ljudski glas“, budući da audio javnoj komunikaciji dodaje još jedan sloj koji olakšava međusobna povezivanja korisnika. Opciju testira mala grupa korisnika, a budući audio tvitovi će se kreirati preko Compose tastera u donjem desnom uglu, ili preko Fleeta, ako se svajpuje desno. Trenutno se testiraju i druge opcije za Spaces, poput transkribovanja izrečenog, te prijavljivanja i blokiranja nepoželjnih učesnika.

Twitter je Spaces prvi put najavio u novembru, kada je lansirao Fleets koji podseća na Instagram i Snapchat Stories. U to vreme je nova opcija testirana sa korisnicima koji spadaju u rizične grupe za doživljavanje online nasilja, a grupa je sada proširena, te se uskoro očekuju ocene.

Izvor: CNet