ŠTA NAM APPLE NIJE REKAO O iPhone 12 TELEFONIMA

Objavjeno: 14.10.2020.
ŠTA NAM APPLE NIJE REKAO O iPhone 12 TELEFONIMA

Iako je dizajn već viđen i mješavina je iPhone 4, iPhone 4S i iPhone 5 telefona, što je većina korisnika pozdravila kao “korak u pravom smjeru“, nije već viđen dizajn ono što je Apple prećutao da objasni korisnicima. Do 23. novembra u prodaji će širom svijeta biti sva četiri iPhone 12 telefona, ali će sva četiri doći s nekoliko stvari, koje je Apple svjesno prećutao na iPhone 12 premijeri.

Nijedan od novih uređaja neće imati osvježavanje ekrana brzinom veće od standardne - 60 Hz. To znači da nijedan novi model, čak ni onaj najskuplji, iPhone 12 Pro Max, neće imati ekran s osvežavanjem od 120 Hz ili makar 90 Hz, koji su postali apsolutni “must have“ premijum, pa čak i u srednjoj klasi. Iako će svi ekrani ovog puta biti OLED Retina neke vrste, korisnici će na tečnije skrolovanje i slične opcije morati da čekaju do iPhone 13 modela.

Novi iPhone 12 telefoni imaju i Apple tehnologiju MagSafe, koja omogućava da se telefoni pouzdanije i bežično pune brzinom od 15 vati. Ipak, Apple je propustio da kaže da povećanje brzine bežičnog punjenja, koje je daleko iza brzine konkurencije (Samsung i posebno Huawei nude drastično brže bežično punjenje), važi isključivo uz Apple bežične punjače, koji se prodaju odvojeno. Jedina kompanija, koja je za sada sertifikovana za MagSafe dodatke je Belkin, ali ne vjerujemo da će ti punjači biti mnogo jeftiniji, nego što su posljedično skupi Apple dodaci.

Ono što Apple još uvijek nije otkrio su količina RAM memorije svakog od telefona, kapacitet i autonomija baterije svakog novog iPhone 12 telefona.