Šta sve može novi Casio G-SHOCK GBD-300

Objavjeno: 06.07.2024.
Šta sve može novi Casio G-SHOCK GBD-300

Američki ogranak japanske kompanije Casio na tržište je izbacio novi sat iz G-SQUAD serije, model G-SHOCK GBD-300. Novi pametni sat je tanji, kompaktnijeg izgleda, udobniji i otporniji tako da je idealan za sportiste i ljubitelje fitnesa.

 

Casio G-SHOCK GBD-300 ima dvostruku strukturu okvira koja štiti njegove komponente, osiguravajući popriličnu robusnost odnosno otpornost na udarce. Lagan je, ima LCD ekran visokog kontrasta koji jasno prikazuje vrijeme, datum i 4 alarma, čak i pri jakom dnevnom svjetlu. Tu je i mjerač vremena, štoperica i 38 postavki svjetskog vremena.

Pametni sat dolazi s naprednim opcijama za praćenje fitnesa, mjerenje udaljenosti, tempa, koraka i potrošenih kalorija. Sve te podatke pohranjuje na posebno mjesto kako biste ih mogli kasnije pratiti i vidjeti svoj napredak, odnosno prilagoditi treninge Zahvaljujući Bluetooth vezi možete ga povezati i s pametnim telefonima te tako primati obavijesti o pozivima, e-mail i notifikacije raznih društvenih mreža. Dobro će vam doći i aplikacija G-SHOCK MOVE koja poboljšava funkcije sata prilagođavanjem plana treninga i GPS korekcijom udaljenosti.

Ovaj model je napravljen za dugotrajnu upotrebu, vodootporan je do čak 20 bara i napaja ga standardna CR2032 baterija koja će potrajati i do dvije godine. Biće dostupan u crnoj, bijeloj i žutoj boji, a očekivana cijena je oko 150 evra.

Izvor: Računalo.com