Staklena pozadina se ljušti sa nekim Pixel 4 XL telefona

Objavjeno: 20.07.2020.
Staklena pozadina se ljušti sa nekim Pixel 4 XL telefona

Google još uvijek nije rekao da se to ponavlja.

Pixel 4 još uvijek ima nekoliko tehničkih problema nekoliko mjeseci trajanja. Android policija otkrila je da se korisnici Pixela 4 XL na Google-ovim forumima i Redditu žale na otklanjanje staklenih leđa njihovih telefona. Čini se da nastaje zbog natečenosti baterije - ne čuje se problem, ali rijetko sa takvom vrstom učestalosti. Postoje i tvrdnje da bi to moglo biti svojstveno dizajnu.

Jedan korisnik Reddita koji tvrdi da upravlja prodavaonicom uBreakiFik rekao je da Pixel 4 XL ima opšte poznati problem sa neispravnim konektorima koji dovode do bubrenja baterije. Navodno je navodno osoblje da izbjegavaju da ga priznaju kao poznato pitanje uprkos relativno čestim incidentima.

Zamolili smo Google za komentar. Međutim, čini se da ljuštenje pozadine ne tretira kao ponavljajući problem. Još jedan korisnik Reddita izvijestio je da mora da pregovara sa Googleom, kako bi im se telefon fiksirao pod garancijom.

Nije sigurno koliko je problem rasprostranjen, ali tajming je manje nego idealan. Čini se da je Google blizu da oslobađa svoj budžet Pixel 4a telefon, a tvrdnje lošeg kvaliteta izrade (čak i ako se radi o drugom modelu) mogu naštetiti šansi 4a.

Izvor: Engadget