Stiže novi model iz Redmi Note 12 serije – zbog ovoga će imati nižu cijenu

Objavjeno: 03.04.2023.
Stiže novi model iz Redmi Note 12 serije – zbog ovoga će imati nižu cijenu

Ovaj pametni telefon nije u vezi ni sa jednim do sada predstavljenim Redmi Note 12 modelom, u smislu da je rebrendirani telefon. Radi se o novom telefonu ograničenom na 4G mrežu, što će svakako uticati na njegovu nižu cenu.

Redmi Note 12 Pro 4G pokreće Qualcomm Snapdragon 732G čip. Ovaj čipset stiže s maksimalnim LTE brzinama, a star je skoro tri godine. Međutim, još uvek se radi o poprilično sposobnom čipu iz srednjeg segmenta sa dva CPU jezgra koji rade na taktu od 2,3GHz. Podsećanja radi, Redmi Note 10 Pro je 2021. godine isporučen sa ovim čipom.

Na poleđini telefon posjeduje glavni senzor kamere od 108MP. Pored njega, tu su još i ultraširoki senzor, senzor za dubinu i makro senzor, ali tačni detalji o ovim senzorima nisu poznati za sada.

Redmi Note 12 Pro 4G je opremljen AMOLED ekranom dijagonale 6,67 inča. Stopa osvježavanja ekrana je 120Hz. Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 5000mAh s podrškom za brzo punjenje od 67W.

Od ostalih specifikacija izdvojićemo da Note 12 Pro 4G nudi mogućnost snimanja 4K videa, poseduje stereo zvučnike, ali i 3.5 mm priključak za slušalice, kao i Dolby Atmos Vision podršku.

Telefon će od sledećeg meseca biti dostupan za kupovinu u Indoneziji, a u ovom trenutku nisu poznati detalji o cenama i globalnoj dostupnosti Redmi Note 12 Pro 4G modela.

Izvor: b92