Stiže veći ekran: iPhone 16 Ultra na fotografijama

Objavjeno: 24.05.2023.
Stiže veći ekran: iPhone 16 Ultra na fotografijama

Iako još nije predstavljena ni iPhone 15 serija, juče su se pojavili renderi najjačeg člana iPhone 16 serije koja će stići sledeće godine.

Očekuje se da će najjači član iPhone 16 serije nositi naziv iPhone 16 Ultra, a ne iPhone 16 Pro Max. Ipak, te informacije su u ovoj fazi nepotvrđene. Kako god, ovaj model pojavio se na renderima.

9To5Mac je objavio rendere ovog telefona pored iPhonea 15 Pro Max. Tako primjećujemo da će iPhone 16 Ultra ili iPhone 16 Pro Max imati veće dimenzije u odnosu na iPhone 15 Pro Max koji će stići ove godine.

Na renderima je navedeno da će telefon imati ekran dijagonale 6,9". Navodno će širina telefona biti 77,2 mm, dok će dužina biti 165 mm, što će biti popriličan pomak u odnosu na iPhone 15 Pro Max, koji će imati širinu od 76,7 mm i dužinu od 159,8 mm.

Naravno, do predstavljanja iPhone 16 serije ostalo je još mnogo vremena, pa tako ove informacije moramo uzeti s određenom dozom rezerve.

Kada je u pitanju o iPhone 15 serija, nedavno je dojavljivač Ice Universe objavio fotografije zaštitnog stakla za iPhone 15 Pro Max, zajedno sa fotografijom kako bi telefon trebalo da izgleda. Obe fotografije otkrivaju zaista veoma tanke okvire. iPhone 15 Pro Max imaće zakrivljene okvire slično kao Apple Watch.

Neće ovo biti jedino poboljšanje u odnosu na prethodnika. Glasine ukazuju na to da će iPhone 15 Pro Max stići sa još nekoliko poboljšanja, koje će uključivati i bolji glavni senzor kamere.

Izvor: b92