Tesla Model 3: Opasnost za lutke i pješake

Objavjeno: 28.09.2020.
Tesla Model 3: Opasnost za lutke i pješake

Tesla i dalje testira svoja autonomna vozila, a skorašnji incident ukazuje na to da svijet još uvijek nije spreman za samostalne automobile. Naime, automatsko kočenje u okviru Model 3 vozila nije reagovalo na vrijeme, zbog čega je stradala jedna lutka čiji je zadatak bio da simulira pješaka iz stvarnog života.

Snimak incidenta se pojavio na socijalnoj platformi Weibo, a nakon toga i na Twitter-u, ali i dalje nije jasno ko je tačno organizovao testiranje, te gdje je snimak napravljen. Radi se o tome da se Model 3 automobili često koriste za testiranja sistema za automatsko kočenje koji dolaze od drugih proizvođača. Eksperti sve češće kritikuju ovakve sisteme, između ostalih i Tesla Autopilot, kojeg, kako tvrdi Elon Musk, u novembru čeka nova verzija softvera, sa kojom stiže i dugo očekivana funkcija koja bi trebalo da omogući potpuno autonomnu vožnju.

 

Mnogo je onih koji i dalje ne vjeruju u bezbjednost autonomnih vozila, te se zbog toga sprovode brojni testovi. Kineski mediji već neko vrijeme sprovode akciju u okviru koje testiraju autonomna vozila, a čitav proces se snima. Tesla, kako tvrde, najgore prolazi.

 

 

Izvor: Business Insider