TikTok ne želi više biti Kineska firma

Objavjeno: 13.07.2020.
TikTok ne želi više biti Kineska firma

Sigurni smo kako ste posljednjih nedelja makar jednom čuli priču o tome kako su Američke vlasti „potužile” TikTok za špijunažu. Naravno sve je to slobodni smo reći usko povezano uz čitavu priču koja već duže vrijeme traje na relaciji Huawei-Trump, optužbe, špijunaža, strahovanje i tome slično. Zanimljivo je kako je sada i TikTok nit kriv nit dužan upleo u sve to ali naravno ne posve izravno, da ne bi ste krivo pomislili.

Kažimo kako je TikTok Kineska aplikacija odnosno njegovi osnivač je Kineska firma Byte Dancer. Nemojmo zaboraviti reći kako planetarno popularan TikTok svoje kancelarije ima na više lokacija širom Svijeta. Tako recimo kancelarije možemo pronaći u Los Angelesu, New Yorku, Londonu, Dubaiju te Mumbaiju. Ne tako davno (od 1.6.2020) na čelnu poziciju TikToka došao je Kevin A. Mayer.

Za one filmske znalce ovo će ime biti itekako poznato jer se radi o čovjeku koji je donedavno bio glavno lice za Disney+ streaming servisa.

Kevin A. Mayer – CEO of TikTok

Upravo je Mayer kada je došao na mjesto CEO TikTok aplikacije došao je na ideju da se „sjedište” (koje još ne postoji) „premjesti” iz Kine u neki od navedenih ureda, odnosno gradova. Tako bi nestale sve prepreke i razlozi za optužbe kako TikTok služi za špijunažu Američkih građana te njihove izvršne vlasti. Jednostavno micanje od „crvene” Kine riješilo bi sve sumnje i razloge za upiranje prostom na TikTok.

Indija je nedavno zabranila te blokirala korištenje TikTok aplikacije zbog nesuglasica oko granica s Kinom i Hong Kongom. Dok se iz TikToka nadaju kako će zabrana biti uskoro povučena. Samo prošle godine TikTok je uklonio više od 49 milijuna video-sadržaja koji se povezivao s političkim akontacijama, što je dobar pokazatelj kako TikTok odnosno njeno čelništvo vodi veliku obzirnost i brigu kada su takva načela u pitanju.

Mayer navodi kako će njegovim dolaskom na čelno mjesto TikToka ova aplikacije okrenuti sve svoje smjernice ka tržištu, sadržaju i krajnjim korisnicima u suštini za koje je i stvorena.

Izvor: Balkan Android