TikTok predstavio novu mogućnost prijavljivanja u aplikaciji za suzbijanje širenja dezinformacija usred pandemije

Objavjeno: 01.05.2020.
TikTok predstavio novu mogućnost prijavljivanja u aplikaciji za suzbijanje širenja dezinformacija usred pandemije

TikTok-ova funkcija prijavljivanja u aplikacijama za dezinformacije COVID-19 može se naći u odjeljku sa izvještajima aplikacije.

TikTok ulaže stalne napore u borbi protiv korona virusa. Donirala je medicinsku opremu kao i novac za pomoć medicinskim radnicima i suzbijanje širenja virusa. Sada je usluga društvenog umrežavanja video sadržaja uvela unapređenu funkciju izvještavanja u aplikaciji kako bi se spriječilo širenje dezinformacija u ovim vremenima. TikTok korisnici sada mogu da prijave sadržaj koji u aplikaciji ima „namerno obmanjujuće informacije“. Nadalje, traži prijedloge za grant za istraživanje dezinformacija.

Kao što je objavljeno na TikTok veb lokaciji, poboljšana funkcija izveštavanja u aplikacijama omogućava korisnicima da prijave bilo koji sadržaj za koji veruju da ima namerno varljive informacije odabirom nove kategorije „Zabludne informacije“ u okviru aplikacije. Iako ovo važi za bilo koju vrstu sadržaja, TikTok je dao podkategoriju u okviru funkcije koja se zove "COVID-19 information" gde se mogu prijaviti bilo koje informacije u vezi sa COVID-19.

Korisnici TikTok-a, ako naiđu na video za koji veruju da širi dezinformacije, mogu dodirnuti dugme Deljenje, Prijavi> Netačne informacije> dezinformacije COVID-19 i dati opcioni opis svog izveštaja. Kada to urade, mogu da dodirnu dugme za slanje.

TikTok navodi da kada se objavi post za dezinformacije COVID-19, prelazi se na redovno red za moderiranje o kome brine interna radna grupa i zatim se prosleđuje trećim licima za proveru činjenica. Ova interna radna grupa posebno je osnovana za borbu protiv širenja dezinformacija o koronavirusu. „U partnerstvu smo sa Vishvas Nevs-om, rukom za proveru činjenica grupe Jagran, koja je IFCN sertifikovana“, dodaje se u postu.

Ova funkcija će dostići sve korisnike postupno i Gadgets 360 je mogao da je verifikuje na iPhone-u koji ima najnoviju verziju aplikacije.

Uz to, TikTok je takođe uspostavio grant za istraživanje dezinformacija u iznosu od 50 000 američkih dolara (otprilike 37,8 lakh) gde „poziva kredibilne partnere da podnesu predloge“ kako bi se dezinformacioni ekosistem na društvenim medijima mogao bolje razumeti, kako bi se efikasnije zaustavio od širenja.

Da podsetimo, TikTok je u borbi protiv koronavirusa donirao 10 miliona dolara (otprilike 75 kruna) za borbu protiv pandemije COVID-19 u Africi. Takođe je dodala donacione nalepnice kako bi pomogla kreativcima da prikupe sredstva za pomoć COVID-19.

Izvor: NDTV