TikTok roditeljima daje veću kontrolu nad profilima njihove djece

Objavjeno: 16.04.2020.
TikTok roditeljima daje veću kontrolu nad profilima njihove djece

„Porodično uparivanje“ omogućava roditeljima da blokiraju sadržaj i ograniče vrijeme ekrana.

TikTok je nedavno kažnjen sa 5,7 miliona dolara zbog kršenja zakona o privatnosti djeteta i kritikovan je zbog ugrožavanja djece od predatora. Kompanija sada pokušava da roditeljima da veću kontrolu nad privatnošću i sigurnošću njihove djece pomoću funkcije koja se zove Famili Pairing. Omogućuje roditeljima da se direktno povezuju sa svojim dečjim profilima i da udaljeno onemoguće direktne poruke, postave vremenska ograničenja ekrana i omoguće režim „ograničenog sadržaja“. 

Ranije ove godine, TikTok je uveo „režim porodične sigurnosti“ koji je roditeljima omogućio postavljanje sličnih kontrola. Međutim, za ovu funkciju potreban je direktan pristup djetetovom telefonu, iako bi kontrole mogle biti zaštićene lozinkom.

Sada, kada je vaš nalog povezan sa telefonom vašeg djeteta, možete sve da ga podesite na daljinu. To uključuje određivanje koliko dugo vaša deca mogu da provode na TikTok-u svaki dan, koji sadržaj mogu da vide (uključujući mogućnost ograničavanja starosnih video zapisa) i ko može da šalje poruke na račun.

Vaša djeca moraju pristati na vezu i moraćete da skenirate QR kod u odjeljku o digitalnom blagostanju na svom nalogu. Vaša djeca mogu da onemoguće funkciju, ali ćete dobiti obavještenje kada se to dogodi i po potrebi možete daljinski povezati račune. TikTok se takođe pozabavio velikim problemom privatnosti onemogućavanjem direktnih poruka za sve korisnike mlađe od 16 godina.

Novim mjerama zaslužene su pohvale predsjednika Nacionalnog centra za nestalu i iskorišćenu djecu Džona Klarka. „Vjerujemo da su ti napori presudni korak u pomaganju porodicama da se sigurno kreću u svijetu“, rekao je u izjavi.

Izvor: Engadget