Twitter bi mogao ponuditi opciju za video pozive

Objavjeno: 14.12.2020.
Twitter bi mogao ponuditi opciju za video pozive


Twitter je vjerovatno najpoznatiji kao platforma za mikroblogovanje, a cilj servisa je više da korisnik podijeli svoje misli i ideje sa javnošću, a manje da obavlja razgovore jedan-na-jedan. Međutim, kako je situacija sa pandemijom koronavirusa dovela do sve većeg fokusiranja na video konferencije, Twitter bi mogao postati zainteresovan da svoju pažnju usmjeri na ovo tržište.

Ovo je zasnovano na objavi kompanija Squad, koja je specijalizovana za video razgovore i dijeljenje ekrana. Sugeriše se da je Twitter akvizirao ovu kompaniju, koja će biti ugašena 12. decembra i vjerovatno će biti integrisana u Twitter.

U objavi je Esther Crawford, suosnivač Squada, istakla: "Uzbuđena sam što mogu da objavim da je Twitter kupio Squad! Tim će se pridružiti Twitter-u kako bi proširio spektar konverzacija koje ljudi mogu da vode na servisu. Konkretno, unijećemo svoju stručnost iz audio i video sfere u kreativni prostor - i radujemo se stvaranju novih formata koji omogućavaju zabavne, sadržajne i zanimljive razgovore".

Za sada nije poznato na koji način će Squad konkretno biti ugrađen u Twitter, ali ne bi bilo iznenađenje da popularna društvena mreža uskoro dobije više mogućnosti za video pozivanje.

Izvor: Ubergizmo