Twitter potvrđuje da je jedan izabrani zvaničnik imao pristup DM-ima u haku

Objavjeno: 23.07.2020.
Twitter potvrđuje da je jedan izabrani zvaničnik imao pristup DM-ima u haku

Ali to nije bio Barack Obama ili Joe Biden

Twitter je konačno potvrdio ono za što mnogi sumnjaju: da su hakeri koji stoje iza kripto prevare koja je ciljala na desetine visokih profila zaista dobili pristup barem nekim poštanskim sandučićima svojih žrtava.

„Vjerujemo da su do 36 od 130 ciljanih naloga napadači pristupili inboku DM, uključujući 1 izabranog zvaničnika u Holandiji“, napisala je kompanija u svom ažuriranju. "Do danas nemamo naznaka da je bilo kome drugom bivšem ili sadašnjem izabranom zvaničniku pristupio DM."

Twitter nije identifikovao političara, ali izvještaji ukazuju da je to lider Holandske stranke slobode Geert Vilders. Kompanija se nije obratila na koje druge račune je moglo da im se pristupi inbox. Hak je izveo brojne korisnike visokog profila, uključujući Billa Gatesa, Jeffa Bezosa, Elona Muska i Kanie Vest-a. Ažuriranje nagovještava da poruke Baraka Obame i Joe Bidena nisu uhvaćene u haku, što je scenario koji je doveo do mnogo nagađanja o tome koliko je napad mogao biti gori.

Ipak, činjenica da su hakeri mogli pristupiti računima bivšeg predsjednika i trenutnog predsjedničkog kandidata izazvala je veliku zabrinutost među zakonodavcima, koji su zatražili istrage kompanije i kako su hake izvršeni. FBI je takođe potvrdio da vodi istragu.

Twitter je ranije optužio haka za "napad na socijalni inženjering", ali nije direktno komentarisao spekulacije da je jedan ili više njegovih zaposlenih možda bilo saučesnik u tom haku. Kompanija je takođe otkrila da su hakeri uspjeli da izvedu obimne podatke o računima za osam korisnika, ali je rekao da nijedan od njih nije provjeren.

Izvor: Engadget