Twitter testira čistiji interfejs za razgovore

Objavjeno: 06.05.2020.
Twitter testira čistiji interfejs za razgovore

 

Prvobitno lansirana u svojoj prototipskoj aplikaciji twittr

Twiter nekim korisnicima iOS-a i weba prikazuje novi interfejs kako bi olakšali praćenje navođenih razgovora, saopštila je kompanija. Gif objavljen na Twitter-ovom nalogu za podršku prikazuje novi test interfejs u ​​akciji, sa linijama i uvlakama koji olakšavaju otkrivanje ko odgovara kome u Twitter temi. Ova funkcionalnost prvi put je stigla na Twitter-ovu prototipsku aplikaciju twttr prošle godine, a nadograđuje se na ažuriranju za iOS objavljenom u januaru.

Izmjene su pokušaj da se razgovori za povratak i nazad „lakše čitaju i prate“, kažu iz kompanije. Trenutni razgovori na Twitteru mogu brzo postati gužvi i teško ih je razumjeti, posebno kada na desetine korisnika u razgovoru odgovori svaki pojedinačni twit. To znači da čak i glasoviti intervju sa izvršnim direktorom Twittera može brzo postati gotovo nemoguće pratiti.

Uporedo sa novim interfejsom, Twitter kaže da takođe eksperimentiše sa skrivanjem ikona „Like“, „Retveet“ i „Reply“ (Odgovori) i „Reply“ (Odgovori), u potezu koji bi trebalo da dozvoli da se više tviteraša uklopi na jedan ekran. Ova promjena se takođe testira na „maloj grupi“ korisnika Twittera na iOS-u i na mreži.

Iz promotivnih slika, novo sučelje za razgovor izgleda kao veliko poboljšanje u odnosu na ono što Twitter trenutno nudi. Ali moraćemo da sačekamo da vidimo koliko je dobro podnositi neumoljivi haos na Twitteru u divljini prije nego što je moguće šire širenje.

Izvor: The Verge