Verizon-ov Samsung Galaxy S20 ima mmWave 5G, ali manje RAM-a

Objavjeno: 11.06.2020.
Verizon-ov Samsung Galaxy S20 ima mmWave 5G, ali manje RAM-a

Postoje neki kompromisi za ovaj 5G pametni telefon

Samsung je prošle nedelje izdao novi model Galaxy S20 sa podrškom za Verizon-ovu Ultra širokopojasnu 5-milimetarsku 5G mrežu, ali ispada da uređaj uključuje određene kompromise u odnosu na standardni model.

Kako su zapazili digitalni trendovi, Galaxy S20 5G UV ima 8 GB RAM-a, što je 4GB manje od standardnog Galaxy S20. Verizon model takođe ne sadrži utor za microSD karticu, koji vlasnicima omogućava povećanje kapaciteta skladištenja telefona. „Morali smo da donesemo određene dizajnerske i hardverske odluke da bismo uređaju obezbijedili faktor obrasca i cijenu kao i drugi modeli S20“, rekao je portparol kompanije Samsung za Digital Trends. Galaxy S20 5G UV košta 999,99 dolara, istu cijenu kao i Galaxy S20.

Linija Samsung Galaxy S20 pokrenuta je u martu i bila je prva linija mainstream 5G pametnih telefona. Iako standardni S20 uključuje 5G podršku, samo S20 Plus i S20 Ultra uključuju podršku za brže mmWave veze na kojima je zasnovana Vergozova 5G mreža. To je značilo da model S20 na ulaznom nivou nije mogao da pristupi 5G na Verizon mreži. Verizon je kasnije sarađivao sa Samsung-om na razvoju ovog novog modela koji uključuje podršku za mmWave, ali na štetu drugih funkcija. Standardni Galaxy S20 se i dalje može koristiti u mreži Verizon, ali podržava samo LTE.

Moj kolega Dieter Bohn istakao je u svom pregledu da, iako je Samsung Galaxy S20 imao dobru bateriju i ekran sa velikom brzinom osvježavanja, uključivanje 5G nije opravdalo silne cijene za S20 liniju.

Izvor: The Verge