Viber dobija značajnu privatnosti koja će mu pomoći da se izbori sa WhatsApp-om

Objavjeno: 22.04.2020.
Viber dobija značajnu privatnosti koja će mu pomoći da se izbori sa WhatsApp-om

Sigurnije šaljite osjetljive podatke.

Beta verzije WhatsApp-a otkrile su dokaze da će uskoro dobiti funkciju samouništavanja poruka, koja se očigledno naziva Delete Messages. Ako ste umorni od čekanja da dođete do ove opcije, rivalski servis za razmjenu poruka Viber ima dobre vijesti.

Funkcija nestajućih poruka koja je ranije bila dostupna samo u „tajnim četovanjima“ u Viberu, sada je dostupna u svim četovanjima jedan na jedan.

Kao što se čini da će to biti moguće u WhatsApp-u, funkcija Viberove nestajuće poruke omogućava vam da pošaljete poruku sa tajmerom za samouništavanje u rasponu od nekoliko sekundi do nekoliko dana. Kada je tajmer dostigao nulu, poruka se trajno briše.

Nisu samo tekstualne poruke konfigurisane da se samounište - možete konfigurisati i fotografije, video i druge datoteke koje pošaljete da nestanu nakon određenog vremenskog perioda. Tajmer odbrojavanja počinje od trenutka kada primalac vidi poruke i idealan je za slanje povjerljivih informacija koje možda nećete željeti da se vrte oko interneta - Viber koristi primjer dijeljenja detalja o kreditnoj kartici sa partnerom koji kupuje na mreži.

Daleko od očiju, daleko od misli

Da biste koristili funkciju, samo morate da dodirnete ikonu sata na dnu ćaskanja i koliko vremena treba da prođe prije nego što se poruka izbriše - nekoliko sekundi, nekoliko minuta, nekoliko sati ili nekoliko dana.

Pored toga što se poruke automatski brišu nakon unaprijed definisanog perioda, poslaće se i obavještenje ukoliko primalac napravi snimak poruke nestajuće poruke. Viber kaže da dostupnost ovih funkcija svim korisnicima jača njegovu poziciju "najsigurnije aplikacije za razmjenu poruka na svijetu".

Viber možete preuzeti iz App Store-a ili Google Play-a.

Izvor: TechRadar