VIBER UVODI PLAĆANJE!

Objavjeno: 28.10.2020.
VIBER UVODI PLAĆANJE!

Kompanija Rakuten Viber pohvalila se da u susret obilježavanju 10. godini postojanja uvodi jednu od najvećih i najozbiljnijih usluga dosad - finansijske transakcije!

Korisnici Viber aplikacije će od sada moći da upotrebljavaju Viber platformu za kupovinu roba i usluga, plaćanjem putem Google Pay i Apple Pay sistema direktno iz aplikacije Viber, a ova funkcija se uvodi lako i brzo na svako tržište na kome su dostupni Google Pay ili Apple Pay.

Ukrajina je izabrana da postane prva zemlja u kojoj će ova funkcija biti aktivirana, dok je primjena u drugim zemljama predviđena tokom 2021. godine.

Da li zaista ima potrebe za korišćenjem 20 različitih aplikacija za društvene mreže, plaćanja i dostavu hrane povrh vodećih aplikacija za razmjenu poruka? Još 2017. godine, 64% milenijalaca se interesovalo za rješenja novčanih transfera unutar aplikacija za razmjenu poruka. Od tada je taj broj u stalnom porastu, a pandemija je samo naglasila potrebu uvođenja rješenja, koja bi omogućila da se praktično sve radi - na daljinu.

Viber je prepoznao tu potrebu i objavio podršku u vidu nove, a integrisane funkcije i finansijsku tehnologiju ovom premijerom u digitalnim plaćanjima, koja vode računa o privatnosti korisnika. Ukoliko korisnik ima aktivnu Google Pay ili Apple Pay uslugu i na nju vezanu kreditnu tj. neku drugu platnu karticu, onda je plaćanje moguće kroz Viber, bez dodatnih podešavanja i unošenja bilo kakvih dodataka.

Zašto je plaćanje kroz Viber odlična stvar:

  • Ušteda vremena: Funkcija plaćanja u čet botovima je direktna i laka, kroz Viber aplikaciju
  • Sveobuhvatnost: Korisnici će kroz čet botove plaćati i mjesečne troškove, isporuke, prevoz itd.
  • Bezbjednost: Svi podaci su enkriptovani (nedostupni) čet botovima, Viber ili trećoj strani
  • Za poslovanje: Lak način za povezivanje i prikupljanje uplata za male, srednje i velike firme
  • Laka primjena: Funkcija se uvodi lako i brzo svakom kome su dostupni Google Pay i Apple Pay.

Viber će ostvariti saradnju sa pouzdanim timovima programera čet botova i pružaocima usluga plaćanja tokom narednih mjesec dana kako bi ova funkcija što prije bila dostupna širem korisničkom segmentu.