VIDEO: 3D model vašeg nerođenog djeteta (video)

Objavjeno: 12.08.2012.
 VIDEO: 3D model vašeg nerođenog djeteta (video)
Japanska kompanija će vam za oko 1000€ isprintati 3D model fetusa. Japanska kompanija Fasotec, specijalizovana za izradu i prodaju 3D objektnih printera i izradu 3D isprintanih medicinskih edukativnih pomagala u obliku organa i dijelova ljudskog tijela, pokrenula je novi biznis. U saradnji sa Ženskom klinikom Hiroo, pokrenuli su izradu i prodaju 3D isprintanih modela nerođenih fetusa, koje izrađuju na temelju CT ili MRI skenova. Ako im dostavite sken vašeg nerođenog djeteta, za 100.000 Yena (oko 1000€), izradit će vam 3D isprintani model fetusa, kako biste imali neobičnu i originalnu uspomenu.

Proizvod naziva Tenshi no Katachi (Oblik anđela), na temelju skenova fetusa u majčinoj utrobi, printa se od dva sloja materijala korištenjem procesa pod nazivom "Bio tekstura", a odražava vjernu smanjenu repliku nerođenog djeteta.

Uz doplatu možete dobiti i dodatne suvenire, još manje 3D modele fetusa kao privjeske za ključeve i dongleove za mobilne telefone.

Fasotec preporučuje da se modeli izrađuju isključivo na temelju skenova fetusa u devetom mjesecu trudnoće, jer u suprotnom ne garantiraju da će vaša figurica nerođenog djeteta sličiti ljudskom biću.

Zanimljivo, neobično, bizarno. Tipičan japanski proizvod.