Vivo sprema novi flegšip – X90S

Objavjeno: 07.04.2023.
Vivo sprema novi flegšip – X90S

Vivo je uzdrmao svijet tehnologije sa svojom inovativnom linijom pametnih telefona iz serije X90. Sa nizom uređaja koji su podjednako impresionirali i korisnike i kritičare, kompanija se sada priprema za lansiranje ažurirane verzije svog vodećeg modela – vivo X90S.

Vivo X90S će biti pogonjen tek najavljenim Mediatek Dimensity 9200+ čipsetom i biće drugi telefon koji će ga imati nakon iQOO Neo8 Pro. Prema Digital Chat Station, AnTuTu rezultat Dimensity 9200+ će biti veći od onog kod konvencionalnog Snapdragona 8 Gen 2, s tim da će najveća jezgra biti nešto moćnija.

AnTuTu rezultat Dimensity 9200+ vjerovatno će biti oko 1.350.000 bodova, što je čak i više od AnTuTu rezultata vivo X90 Pro i Samsung Galaxy S23 Ultra – dva od najmoćnijih Android telefona trenutno na tržištu. Ovaj benchmark rezultat je zbir CPU, GPU, memorije i UX performansi, što znači da možemo očekivati više od pukog ažuriranja procesora kada Mediatek najavi novu platformu.

Očekuje se da će ažurirani X90S će vjerovatno imati i sofisticiraniji dizajn, sa većim ekranom, boljim podešavanjem kamere i sposobnijom baterijom.

Možemo očekivati da će X90S biti prepun niz novih funkcija, uključujući napredniji sistem za prepoznavanje lica, brže bežično punjenje, poboljšani kvalitet zvuka i druge karakteristike koje bi ga trebale učiniti odličnim izborom za one koji žele poboljšano iskustvo u odnosu X90 Pro.

Vivo X90S će biti predstavljen u narednim sedmicama, a iako ne znamo tačan datum izlaska, trebalo bi da bude uskoro. Vivo će vjerovatno uskoro dati službenu najavu o uređaju, a više informacij možemo očekivati u narednim danima. X90S bi se trebao pokazati kao impresivan uređaj i trebao bi biti odlična nadogradnja za one koji traže moćan uređaj bogat funkcijama.

Izvor: it-mixer