Vlasnica Tesla Model 3 vozila nadmudrila kriminalce uz pomoć aplikacije

Objavjeno: 29.10.2020.
Vlasnica Tesla Model 3 vozila nadmudrila kriminalce uz pomoć aplikacije

Sve je više priča u kojoj su glavni junaci pametna vozila, koja na kraju nadmudre i ismiju kriminalce. Jedna takva moderna bajka dogodila se nedavno, kada je vlasnica Tesla Model 3 automobila uspjela da nadmudri lopove uz pomoć aplikacije.

Naime, australijanka Annabelle Brett je dobila obavještenje da se pokrenuo bezbjednosni alarm na njenom vozilu, a notifikacija je stigla preko Tesla Mobile aplikacije. Kada je stigla do garaže videla je da je automobil već ukraden, ali se odmah sjetila da vozilo čuva Sentry Mode snimak incidenta, te da može da prati vozilo preko aplikacije. Kada je shvatila da je vozilo u blizini pozvala je policiju, te i sama krenula u poteru. Uz pomoć Tesla Mobile aplikacije pokrenula je Valet Mode, što znači da je mogla da aktivira sirenu, farove i da otvara i zatvara krov i prozore, pusti muziku.

Vlasnica je preko aplikacije uspjela i da uspori vozilo, a kradljivci su ubrzo napustili vozilo i pokušali da pobjegnu. Jedan od njih je u žurbi zaboravio vozačku dozvolu, zahvaljujući čemu je brzo identifikovan i priveden. Naravoučenije: Pametni automobili su vjerovatno pametniji od vas.

Izvor: Inside Evs