Vrhunska kamera Huawei P40 Pro telefona za vrhunske fotografije na društvenim mrežama

Objavjeno: 25.05.2020.
Vrhunska kamera Huawei P40 Pro telefona za vrhunske fotografije na društvenim mrežama

Svi znamo da je Huawei P serija sinonim za fotografije profesionalnog kvaliteta. Iz godine u godinu, Huawei radi na unaprijeđivanju pametnih telefona, kako bi svojim korisnicima pružio najbolje iskustvo, prateći ali i postavljajući vodeće trendove kada su u pitanju dizajn, kvalitet i karakteristike.

Dugo iščekivana Huawei P40 serija, svojim pojavljivanjem ponovo je pomjerila granice mobilne fotografije. Jedan od glavnih predstavnika ove serije, vodeći Huawei P40 Pro telefon, posjeduje četvorostruki sistem kamera koji čine: glavna kamera od 50 MP, širokougaona kamera od 40 MP, telefoto kamera od 12 MP i 3D Depth Sensing kamera. Dakle, uz ovu kombinaciju, budite spremni da podignete vaše fotografije na potpuno novi nivo!

Već tradicionalno, kamere na Huawei P40 Pro telefonu nastale su u saradnji sa kompanijom Leica. Zahvaljujući unaprijeđenoj telefoto kameri, Huawei P40 Pro približava udaljene subjekte sa 5x optičkim zumom, 10x hibridnim zumom i 50x digitalnim zumom. Ove opcije vam omogućavaju da zablježite čak i najsitnije detalje i stvorite jedinstven sadržaj za vaše društvene mreže.

Portret


Fotografije nastale profesionalnim fotoaparatom dugo su se razlikovale od onih nastalih pametnim telefonom upravo zbog razlike u portret fotografijama. „Zamućena“ pozadina i subjekt istaknut u prvom planu više nisu rezervisani samo za profesionalne fotografe, zahvaljujući 3D Depth Sensing kameri na Huawei P40 Pro telefonu.

Huawei P40 Pro flagship koristi algoritme reprodukcije boja koji rade u tandemu sa hardverom fotoaparata kako bi obezbijedili precizno poboljšanje tona kože. Zahvaljujući tome, on može profesionalno reprodukovati detalje poput teksture kože i učiniti da lice izgleda trodimenzionalnije kroz isticanje i konturisanje.

Selfi


Poslednjih nekoliko godina, selfiji su postali umjetnost za sebe. Napraviti dobar selfi zahtjeva dobro osvjetljenje i dobru pozadinu, ali prvenstveno zahtjeva dobru kameru. Uz prednju kameru Huawei P40 Pro  od 32 MP, opremljenu nizom različitih funkcija, moći ćete da uživate u pravljenju selfija i kreiranju novog sadržaja za vaše društvene mreže!

Noćne fotografije


Fotografije pri slabijem osvjetljenju su izazov kako za profesionalne fotografe, tako i sve za one koji se tako osećaju. Kamera na Huawei P40 Pro odlično fokusira čak i najsitnije detalje u uslovima slabog osvjetljenja, tako da bezbrižno možete praviti sjajne fotografije za svoje društvene mreže, gdje god da se nalazite.

Uživajte u novom iskustvu fotografisanja uz Huawei P40 Pro.

Izvor: Huawei