WhatsApp bi mogao postati novi Zoom, s video pozivima za 50 osoba na radnoj površini

Objavjeno: 11.05.2020.
WhatsApp bi mogao postati novi Zoom, s video pozivima za 50 osoba na radnoj površini

 

Preuzima velika imena u video konferencijama

WhatsApp bi vam uskoro mogao omogućiti video pozive sa do 50 učesnika na radnoj površini, što će vam pružiti novu alternativu za uvećavanje, skype i Google Meet za vaše potrebe za video konferencijama.

Novu opciju su u istraživačima WABetaInfo uočili u beta verziji WhatsApp Web-a. Prečice u WhatsApp menijima će vas usmjeriti u novo izdatu Facebook Messenger Rooms, gdje možete da napravite sobu i pozovete ljude da se pridruže, ili da kreirate sobu direktno iz WhatsApp-a.

WhatsApp je nedavno dobio veliko ažuriranje sa podrškom za osmerostruke videopozive na mobilnim uređajima, ali ove nove prečice pružiće vam drugu mogućnost ako trebate pozvati više ljudi na razgovor.

Ova značajka biće dostupna i na iOS-u i Androidu, ali podrška za radnu površinu čini je održivom zamjenom za uspostavljene alate za video konferencije.

Pridružite se razgovoru

Kada se Messenger Rooms pokrenuo u aprilu, izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg naznačio je da će ga podržavati na uređajima WhatsApp, Instagrama i Facebook portala, a čini se da će se to desiti prije nego kasnije.

Još nije jasno kada će opcija postati dostupna u WhatsApp-u - dok su meniji vidljivi u instalacijskim datotekama za poslednje beta izdanje, oni još nisu aktivni i integrisani su u interfejs. Obavještavaćemo vas čim saznamo više.

Izvor: TechRadar