WhatsApp dodaje glasovne i video pozive u svoju desktop aplikaciju

Objavjeno: 04.03.2021.
WhatsApp dodaje glasovne i video pozive u svoju desktop aplikaciju

Jedan-na-jedan glasovni i video pozivi su konačno dostupni u okviru WhatsApp desktop aplikacije za Windows i Mac. Popularni servis za razmjenu poruka je ove funkcije do sada nudio samo za svoju mobilnu aplikaciju, a krajem prošle godine je počeo sa testovima za desktop aplikaciju.

U objavi, servis ističe da je primijećen veliki rast broja korisnika koji jedni druge pozivaju na WhatsApp-u tokom prethodnih godinu dana. To ne predstavlja iznenađenje, s obzirom na to da je pandemija koronavirusa dovela do toga da se video i glasovni servisi sve više koriste kako bi korisnici ostali u vezi sa porodicom i prijateljima.

Nudeći video pozive na računarima, WhatsApp korisnicima omogućava da svoje najbliže vide jasnije. Pored toga, omogućava im da rade druge stvari i pomeraju se dok su u razgovoru.

WhatsApp glasovni i video pozivi rade u portret i panoramskom položaju, a korisnici mogu da podese pojavljivanje prozora za razgovore u vrhu drugih otvorenih aplikacija.

Trenutno su dostupni samo jedan-na-jedan enkriptovani pozivi, kako bi se osiguralo da na desktopu sve funkcioniše kako treba. WhatsApp obećava da će funkciju proširiti kako bi uključio i grupne glasovne i video pozive u budućnosti.

Izvor: Engadget