WhatsApp testira režim slika u slici na iOS-u

Objavjeno: 17.12.2022.
WhatsApp testira režim slika u slici na iOS-u

WhatsApp radi na režimu slika u slici za iOS koji će vam omogućiti da otvorite druge aplikacije tokom video poziva. U postu na WhatsApp blogu, kompanija kaže da je ova funkcija trenutno u beta testiranju i da će postati široko dostupna od sledeće godine.

Funkcija, koju je WABetaInfo prvi put primetio ranije ovog mjeseca, trebalo bi da minimizira vaš poziv dok vam omogućava pristup drugim aplikacijama. Iako vam neki Android uređaji već dozvoljavaju da koristite režim slika u slici sa određenim aplikacijama, uključujući WhatsApp, usluga za razmenu poruka ne podržava iPhone-ovu funkciju slika u slici objavljenu u iOS-u 14. U svakom slučaju, zvuči kao izvorno integrisanje funkcija bi trebalo da bude zgodna kada sarađujete na projektu tokom video poziva.

Neke druge manje promene uključuju talasne oblike koji će se sada pojavljivati kada ljudi sa isključenim kamerama govore, zajedno sa obaveštenjima banera kad god se neko pridruži pozivu. Prema WABetaInfo-u, platforma takođe radi na proširenju funkcije View Once na obične tekstualne poruke umesto samo na fotografije i video zapise.

Izvor: TheVerge