WhatsApp uvodi video pozive sa najviše osam ljudi

Objavjeno: 21.04.2020.
WhatsApp uvodi video pozive sa najviše osam ljudi

Video pozivi su u posljednje vrijeme poprimili važan novi fokus, poput lajkova Meet and Zoom, koji bilježe porast korištenja dok milioni ljudi širom svijeta ostaju kod kuće. WhatsApp, koji je prethodno mogao podržati do četiri osobe u video pozivu, zaostaje u tom pogledu, ali platforma bi mogla biti postavljena da udvostruči taj broj.

Prema WABetainfo-u, WhatsApp će uskoro predstaviti mogućnost da u grupnom glasovnom ili video pozivu bude do osam učesnika, mada će svima biti potreban najnoviji iOS ili Android beta ažuriranje instaliran da bi učestvovali. Poziv će biti dva načina. Otvorite grupu i pritisnete taster za poziv - ako u grupi ima više od četiri osobe (prethodno ograničenje poziva), bićete upitani koje kontakte želite da pozovete. Ili možete pritisnuti „novi grupni poziv“ na kartici poziva i izabrati koje kontakte želite da pozovete. Ma kojim putem to odlučili, nećete moći da uključite ljude ako ih već nisu sačuvali na listi kontakata na vašem telefonu.

Očigledno je da WhatsApp nikada neće moći da se takmiči sa namjenskim platformama za video pozive tokom krize coronavirusa, ali povećanjem limita za grupni chat prijateljima je olakšano održavanje više ličnog kontakta u letu, umjesto zakazivanja sastanaka ili da dijelite šifre sastanaka i tako dalje. Opcija sa osam učesnika i dalje je u beta verziji, mada poput mračnog režima koji obično signalizira namjeru za šire izdanje. Ažurirajte aplikaciju i uskoro biste trebali da vidite tu opciju.

Izvor: Engadget