Xiaomi 13 Ultra najvjerovatnije izlazi u aprilu

Objavjeno: 11.04.2023.
Xiaomi 13 Ultra najvjerovatnije izlazi u aprilu

Čini se da bi se Xiaomi mogao spremati da lansira svoj vodeći Ultra uređaj ovog aprila. Prema onlajn prodavcu iz Kine, prezentacija je zakazana za 18. april, a to bi mogao biti događaj za predstavljanje Xiaomi 13 Ultra.

Očekuje se da će uređaj biti dostupan širom svijeta i trebao bi imati neke impresivne specifikacije. Verovatno će imati AMOLED ekran od 6,67 inča sa QHD+ rezolucijom, brzinom osvježavanja od 120Hz i skenerom otiska prsta na ekranu. Također bi trebao imati IP68 certifikat za otpornost na prašinu i vodu.

Ispod haube, Xiaomi 13 Ultra bi trebao imati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 procesor, LPDDR5x RAM i UFS 4.1 skladište. Takođe bi trebalo da podržava punjenje kablom od 90W i bežično punjenje od 50W, a dolazi sa USB 3.x portom umesto zastarjelog USB 2.0 porta.

Uređaj bi trebao imati trostruku kameru na zadnjoj strani, koju čine primarni senzor od 108 MP, ultraširokokutni objektiv od 16 MP i telefoto objektiv. Sa prednje strane će imati jednu selfi kameru od 20MP.

Očekivana cijena je negdje oko 1.000 dolara.

Za one koji traže vodeći uređaj koji nudi najbolje od oba svijeta – performanse i karakteristike – Xiaomi 13 Ultra mogao bi biti savršen izbor. Uskoro bi trebao biti dostupan i mogao bi biti savršen uređaj za one koji žele ostati ispred krivulje.

Izvor: it-mixer.com