Xiaomi 14 Ultra specifikacije kamere i uzorci fotografija

Objavjeno: 20.02.2024.
Xiaomi 14 Ultra specifikacije kamere i uzorci fotografija

Dugo očekivani Xiaomi 14 Ultra bi trebalo da debituje u Kini ovog četvrtka, nakon čega će uslijediti globalno predstavljanje na MWC Barseloni 25. februara. Među ključnim karakteristikama koje izazivaju veliko uzbuđenje su specifikacije kamere.

Xiaomi je objavio seriju tizera i uzoraka fotografija kamera za 14 Ultra, potvrđujući većinu informacija koje su procurile u posljednjih nekoliko mjeseci. Primarna kamera od 50 MP ima Sony LYT-900 senzor sa promjenjivim otvorom blende u rasponu od f/1.63 do f/4.0. Xiaomi tvrdi da glavni objektiv na 14 Ultra postiže izuzetnih 136% povećanja u unosu svjetlosti u odnosu na svog prethodnika, Xiaomi 13 Ultra.

Pored glavne kamere, uređaj će imati dva telefoto sočiva koja koriste Sony IMX858 senzore. Prvi telefoto objektiv je ekvivalentan žižnoj daljini od 75 mm, opremljen otvorom blende f/1,8 i optičkim zumom od 3,2x. Drugi telefoto objektiv ima žižnu daljinu od 120 mm, pruža optički zum od 5x i uparen je sa otvorom blende f/2.5. Očekuje se da će četvrta kamera biti ultraširokog sočiva od 50 MP sa žižnom daljinom od 12 mm i ekspanzivnim vidnim poljem od 122 stepena.

Očekuje se da će sveobuhvatna postavka kamere na Xiaomi 14 Ultra pružiti poboljšano fotografsko iskustvo, nadovezujući se na uspjeh svog prethodnika. Entuzijasti i zaljubljenici u tehnologiju širom svijeta s nestrpljenjem iščekuju zvanično predstavljanje kako bi svjedočili punim mogućnostima sistema kamera uređaja.

Izvor: It-mixer