Xiaomi Mi CC10 dolazi sa Snapdragon 870 SoC-om, više neće biti linija srednje klase

Objavjeno: 19.05.2021.
Xiaomi Mi CC10 dolazi sa Snapdragon 870 SoC-om, više neće biti linija srednje klase

Xiaomi je lansirao pametne telefone iz serije Mi CC9 - uključujući Mi CC9 Pro, Mi CC9 i Mi CC9e još 2019. Mi CC9 Pro je prvi pametni telefon na svetu koji je ponudio podešavanje kamere od 108MP. Prošle su skoro dvije godine, a linija pametnih telefona treba da se osvježi. Sada novo curenje podataka tvrdi da Xiaomi radi na pametnom telefonu Xiaomi Mi CC10 i da će imati vrhunski Qualcomm Snapdragon 870 SoC. Da se podsjetimo, pametni telefon serije Mi CC9 lansiran je sa srednjim nivoom Snapdragon procesora, tako da će ovo biti velika promjena u Xiaomijevoj strategiji za CC liniju uređaja.

Weibo tipster Bald Panda otkrio je da će predstojeći pametni telefon CC10 pokretati Qualcomm Snapdragon 870 procesor. U skladu sa ovom tvrdnjom, Mi CC10 neće biti pametni telefon srednjeg ranga. Ovo će biti jedna od najvećih promjena u poređenju sa pametnim telefonom Mi CC serije prethodne generacije. Da se podsetimo, Mi CC9 Pro, CC9 i CC9e nudili su Qualcomm Snapdragon 730G, 710, odnosno 665 SoC.

Još jedan izvještaj kompanije ITHome otkriva da će se predstojeći pametni telefon Mi CC10 isporučiti sa baterijom od 4.360mAh. Budući da ovo izgleda kao premium pametni telefon i biće predstavljen u Kini, možemo sa sigurnošću pretpostaviti da podržava 67W brzo punjenje. Nažalost, trenutno nisu poznati drugi detalji poput specifikacija ili karakteristika predstojećeg pametnog telefona. Međutim, možemo očekivati da ćemo saznati više o Mi CC10 u narednim nedeljama.

Uređaji serije Mi CC9 bili su ekskluzivni za Kinu, ali su sva tri uređaja lansirana na globalna tržišta sa različitim imenima. Mi CC9 Pro lansiran je kao Mi Note 10, Mi CC9 kao Mi 9 Lite, a Mi CC9e lansiran kao Mi A3 na globalnim tržištima. Dakle, možemo očekivati da će se predstojeći pametni telefon Mi CC10 lansirati na globalna tržišta, ali pod drugim nazivom.

Izvor: My Smart Price