Xiaomi predstavio Redmi Note 12 Pro 4G

Objavjeno: 04.04.2023.
Xiaomi predstavio Redmi Note 12 Pro 4G

Redmi Note 12 Pro 4G nije u vezi ni sa jednim do sada predstavljenim Redmi Note 12 modelom, u smislu da je rebrendirani telefon. Radi se o novom telefonu ograničenom na 4G mrežu, što će svakako da utiče na njegovu nižu cijenu

Redmi Note 12 Pro 4G pokreće Qualcomm Snapdragon 732G čipset. Ovaj čipset stiže s maksimalnim LTE brzinama, a star je skoro tri godine. Međutim, još uvek se radi o poprilično sposobnom čipsetu iz srednjeg segmenta sa dva CPU jezgra koji rade na taktu od 2,3GHz. Podsjećanja radi, Redmi Note 10 Pro je 2021. godine isporučen sa ovim čipsetom.

Na poleđini telefon posjeduje glavni senzor kamere od 108MP. Pored njega, tu su još i ultraširoki senzor, senzor za dubinu i makro senzor, ali tačni detalji o ovim senzorima nisu poznati za sada.

Telefon je opremljen AMOLED ekranom dijagonale 6,67 inča. Stopa osvježavanja ekrana je 120Hz. Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 5000mAh sa podrškom za brzo punjenje od 67W.

Od ostalih specifikacija značajno je da Note 12 Pro 4G nudi mogućnost snimanja 4K videa. Posjeduje stereo zvučnike, ali i 3.5 mm priključak za slušalice, kao i Dolby Atmos Vision podršku.

Telefon će od sljedećeg mjeseca biti dostupan za kupovinu u Indoneziji, a u ovom trenutku nisu poznati detalji o cijenama i globalnoj dostupnosti telefona.

Izvor: it-mixer