YouTube Kids je sada dostupan za Apple TV

Objavjeno: 27.05.2020.
YouTube Kids je sada dostupan za Apple TV

YouTube koji je više prilagođen djeci za Apple-ove kutije za striming

YouTube Kids, Google-ov servis za strimovanje video sadržaja namijenjen djeci, sada se može gledati na Apple TV striming kutijama, saopštila je kompanija. Aplikacija YouTube Kids dostupna je za preuzimanje u App Store-u u Velikoj Britaniji, SAD-u i desetinama drugih zemalja. Može se koristiti sa ili bez Google prijave.

Ključna prodajna mjesta za YouTube djecu su njegove roditeljske kontrole, koje se mogu koristiti za postavljanje ograničenja pregleda, ograničenja sadržaja na osnovu starosti i drugih ograničenja. 2018. godine YouTube je počeo da dozvoljava roditeljima da ograničavaju sadržaj na video snimke koje su odobrili ljudi. Možete da se prijavite na svoj račun da biste prenijeli postojeći roditeljski nadzor na Apple TV, a Google kaže da možete promijeniti podešavanja iz tableta ili telefona. YouTube za djecu može biti ograničen na posebne video snimke i kanale koje su odobrili roditelji ili će ih ostaviti širom otvorenim, omogućavajući djeci da pretražuju bilo šta u okvirima kataloga sa mašinskim i ljudskim izborima.

Pokrenut 2015. godine, YouTube Kids zamišljen je kao sigurnije okruženje za djecu da pregledavaju i gledaju YouTube sadržaj, ali to nije prošlo bez kontroverzi. Bitno je upamtiti da potpuno nenadzirano gledanje YouTube-a, Kids aplikacije ili bilo koje drugo, nikada nije dobra ideja.

Izvor: The Verge