YouTube predstavlja alat za pomoć malim i srednjim preduzećima u pravljenju kratkih video zapisa i oglasa

Objavjeno: 15.04.2020.
YouTube predstavlja alat za pomoć malim i srednjim preduzećima u pravljenju kratkih video zapisa i oglasa

YouTube je objavio alat za pomoć malim preduzećima u stvaranju kratkih video zapisa ili oglasa. Za ne baš maštoviti naziv YouTube Video Builder potreban je Google nalog i, naravno, YouTube kanal da biste započeli.

Možete da birate između različitih rasporeda, boja i fontova i privlačite brendove kao što su slike, fotografije i tekstovi za pravljenje vašeg video zapisa. Takođe ćete moći da odaberete muziku iz YouTube-ove besplatne audio biblioteke da biste pratili vaše mini remek-djelo, primijetio je TechCrunch.

Video snimci se mogu dodati kanalima kao ne kotirani, što znači da se mogu koristiti kao oglasi, a da ih niko ne mora vidjeti na poslovnom kanalu, ili ih možete jednostavno dodati uz ostatak svog sadržaja ako želite. Naravno, možete da dijelite video bilo gdje drugo što želite, na primjer na društvenim mrežama ili kao ugrađivanje na mreži.

Iako postoji niz drugih jednostavnih alata za kreiranje video zapisa, ovaj je prirodno optimizovan za YouTube. Možete da napravite klipove na bilo kojem jeziku pomoću YouTube Video Builder-a, iako je za sada dostupan samo na engleskom jeziku.

Izvor: Forbes