YouTube sprema napad na TikTok aplikaciju

Objavjeno: 02.04.2020.
YouTube sprema napad na TikTok aplikaciju

Popularna mreža za objavu i pregled video sadržaja YouTube, u posljednje vrijeme čini se “oko je bacila” na i više nego popularni TikTok. Premda je TikTok predstavljen u Kini prije sada već duge tri godine, u posljednje vrijeme na našem području  TikTok ima i više nego dobar uspjeh.

Nije tako samo kod nas, TikTok ima u suštini i globalan rast u posljednje vrijeme pa se tako može pohvaliti s više od tri milijuna preuzimanja dnevno, što svakako nije zanemariva brojka. Kako smo naveli u naslovu čelnici YouTubea tu su činjenicu i više nego razmotrili te prema pojedinim navodima, YouTube radi na svojoj inačici TikTok aplikacije.

Za sada je poznato kako će se odazivati na ime “Shorts”. YouTube Shorts, idemo ga tako osloviti naći će svoje mjesto unutar mobilne aplikacije YouTube za Android i iOS. Da to nije teško implementirati dokazuje i činjenica vezana uz prošlu godinu kada je YouTube unutar svoje mobilne aplikacije uveo mogućnost postavljanja kratkih video priča koje su korisnici mogli kreirati te postavljati na svoje YT kanale, ta funkcija i danas dan je aktivna te ima i više nego dobar odaziv kod YouTube kreatora sadržaja.

Dakle rekli smo kako će YouTube Shorts biti unutar aplikacija te korisnicima pružiti isto ono što sada nudi TikTok. Premda s jednom tačkom razdvajanja, a ona se dotiče velikog broja YouTube licencirane muzike koja će biti dostupna na Shorts aplikaciji s mogućnošću kreiranja uz video sadržaj. 

 

Čelnici YouTubea kazuju kako će Shorts svijetlo dana ugledati prije krajaove 2020. godine.Hoće li uistinu TikTok dobiti “punokrvnog” konkurenta, pokazati će vrijeme te sami korisnici.

Izvor: Balkan Android