Zakerberg: Ne pravimo Facebook telefon

Objavjeno: 12.09.2012.
Zakerberg: Ne pravimo Facebook telefon
Mark Zakerberg je umirio investitore u svom prvom javnom pojavljivanju nakon što je Facebook, u maju, izašao na berzu. Ovaj 28-godišnjak zatražio je od investitora da budu strpljivi dok kompanija razvija nove proizvode. On je priznao da je razočaran kretanjem cijene akcija, ali i rekao da kompanija tek treba da iskoristi svu prednost mobilnog poslovanja. Zakerberg je rekao da je Facebook nedavno krenuo sa mobilnim oglašavanje, a da ono već sada donosi bolje rezultate oglašivačima od tradicionalnih reklama koje se pojavljuju na računarima korisnicima Facebooka.

On je istakao i da bi pretraga mogla biti polje za rast, jer postojeća funkcija pretrage već sada ima oko milijardu upita svakog dana.

Što se glasina o pravljenju Facebook telefona tiče, Zakerberg ih je opovrgao i rekao da bi to bila "pogrešna strategija".

"Naša je strategija drugačija od bilo koje druge tehnološke kompanije koja pravi sopstveni hardverski sistem, mi idemo u suprotnom smjeru", rekao je on.

"Mi želimo da napravimo sistem koji je najdublje moguće integrisan u sve uređaje koje ljudi žele da koriste".

Vrednost akcija Facebooka od njegovog izlaska na berzu opala je za oko 50 posto, sa tadašnjih 38, na 19,43 dolara po akciji.