Zašto se ova velika greška Mac pošte ignoriše?

Objavjeno: 03.06.2020.
Zašto se ova velika greška Mac pošte ignoriše?

Najnovije izdanje MacOS-a Catalina nije adresiralo na grešku u Apple-ovoj aplikaciji za poštu. To je greška koja seže do 2016. i lansiranja MacOS-a 10.12 Sierra, i nastavlja da izaziva frustraciju.

Greška izaziva aplikaciju Mail u prvi plan i ometa radni tok korisnika, a mnogi veruju da je dodavanje Gmail naloga jedan od uzroka. Nakon nove instalacije Cataline na Mac Mini-u koji isključuje bilo kakvu interakciju treće strane koja pokreće problem, Phillip Defner je pogođen bugom i potvrdio je da se njegova iskustva podudaraju sa iskustvima drugih:

Smešno, greška se počela pojavljivati tek kada sam dobio svoj novi Mac Mini sa čistom instalacijom Cataline. Zbog toga je sasvim jasno da ovo nije neka treća aplikacija koja izaziva pustoš, već samo još jedna kritična greška koja nije rešena na sve dužoj listi macOS izdanja. Nije toliko kritično kao što je Mail.app brisanje e-poruka, ali to ipak nije nešto što želite da se dešava svakih nekoliko sati.

Korisnici prijavljuju ovu grešku u Pošti već neko vreme putem Apple-ovih foruma za podršku (1, 2, 3, 4, 5 i više). Mnogi su pronašli sopstvena rešenja za problem (uključujući držanje aplikacije Mail otvorenom, ali zadržavanje na minimumu, korišćenjem IMAP-a za pristup Gmailu umesto ugrađene konfiguracije i brzim pritiskom cmd-h da sakrijete prozor koji se pojavi), ali ove nisu zamena za MacOS tim koji bi se bavio suštinskim problemom.

Ne zaboravite da su to rešenja koja neki koriste više od tri godine.

Izvor: Forbes