ZOOM UVODI NAPLATU KARATA: Uskoro ćemo moći da pratimo najvažnije svjetske manifestacije preko naših uređaja!

Objavjeno: 17.10.2020.
ZOOM UVODI NAPLATU KARATA: Uskoro ćemo moći da pratimo najvažnije svjetske manifestacije preko naših uređaja!

Korisnici će sada biti u mogućnosti da naprave virtuelne događaje, konferencije, sastanke, dok svi oni koji žele da prisustvuju istoj sada mogu da plate virtuelnu kartu. “OnZoom” opcija čini ovu aplikaciju još kompetativnijom u odnosu na slilčne aplikacije najvećih konkurenta kao što su Microsoft i Google. Kako je ova aplikacije doživjela nagli porast u ovoj, ona želi da nadogradi postojeću bazu tako što će proširiti svoj posao na prodaju karata kod događaja kao što su Eventbrite i Live Nation.

Ono što je veoma interesantno je da Zoom neće uzimati procenat od prodaje karata, makar dok je period javnog testiranja za kog se očekuje da traje do kraja 2020. godine. Iako su na početku svog životnog doba tražili korporativne klijente, ali su potom shvatili da se njihov softver koristi za više stvari, od online nastave do venčanja. U jednom trenutku u ovoj godini, Zoom je dostigao preko 300 miliona korisnika na dnevnom nivou, a akcije te kompanije su porasle za čak 600%.

Sa odlukom o naplaćivanju karata, Zoom daje šansu mnogim preduzećima da prežive ekonomsku krizu uzrokovanu pandemijom. Na primjer časovi joge mogu da se naplaćuju na ovaj način, a Zoom će na svom sajtu postaviti sve događaje gdje korisnici mogu da se pridruže. Iako ne uzimaju procenat za sada, to će se promijeniti na početku sljedeće godine. Trenutno ovakav vid pretplate je dostupan samo na američkom tlu, a naredne godine će se razviti i na globalnom nivou.

Zoom prihvata kreditne kartice i PayPal. Organizatori događaja će moći da organizuju iste potpuno besplatno, čak će moći da pitaju korisnike za donacije ukoliko to žele.