Zoomovi plaćeni nalozi će dobiti jaku enkripciju za pozive

Objavjeno: 30.05.2020.
Zoomovi plaćeni nalozi će dobiti jaku enkripciju za pozive

 

Međutim, krajnje šifriranje neće doći na video pozive svih kupaca

Zoom će dodati jaču enkripciju videopozivima svojih plaćenih kupaca, ali ne planira da nudi poboljšanu sigurnost svim računima, prenio je Reuters. Savjetnik za bezbijednost iz kompanije rekao je Rojtersu da još uvijek nije jasno da li bi neki računi, poput neprofitnih korisnika, mogli da se kvalifikuju za sigurnije pozive.

"Zoomov pristup šifriranju od kraja do kraja je uveliko u toku - sve od našeg nacrta kriptografskog dizajna, koji je upravo objavljen prošle nedelje, do naših kontinuiranih diskusija o tome na koje će se klijente odnositi", rekao je portparol kompanije.

Platforma za video-konferencije doživjela je porast popularnosti tokom pandemije koronavirusa, ali bila je izložena brojnim bezbjednosnim pitanjima. Oni uključuju Zoombombing, gdje nepozvani gost upada u videopoziv i ometa ga pornografijom ili drugim šok sadržajem.

Dodavanje potpune en-enkripcije na svaki video poziv, međutim, izuzelo bi korisnike koji se prijavljuju sa telefonskih linija. A Rojters je izvijestio da čvršća enkripcija neće dozvoliti Zoomovim bezbjednosnim timovima da se dodaju pozivima kako bi pomogli kupcima u realnom vremenu.

Zoom je 22. maja objavio nacrt rada u kojem je iznio neke svoje planove šifriranja.

Izvor: The Verge