Zynga prijavila gubitak, vrijednost akcija pala

Objavjeno: 26.07.2012.
Zynga prijavila gubitak, vrijednost akcija pala
Navikli ste da uz naziv Zynga ide epitet koji ukazuje na uspješnost? Konstantan rast broja korisnika, najpopularnije Facebook igre (svi ti Ville naslovi, Mafia Wars i druge). Situacija se sada mijenja. Kompanija je prijavila slabe finansijske rezultate u drugom kvartalu i još gora predviđanja za ostatak godine, a njene akcije su odmah nakon toga pale skoro za trećinu svoje vrijednosti, piše NY Times. Kompanija je u ovom kvartalu izgubila 22,8 miliona dolara, odnosno 3 centa po akciji, a prošle godine je u istom periodu zaradila 1,4 miliona dolara.

Očekivanja analitičara što se ukupnih prihoda tiče bila su 343 miliona dolara, prihodovalo se 332 miliona.

Agencija AP prenosi da je kompanija najavila da očekuje zaradu od 4 do 9 centi po akciji za 2012. godinu. U aprilu predviđanja su govorila o 23 do 29 centi, a analitičari su očekivali 26.

"Trenutno sve ide loše po Zyngu", rekao je analitičar Ričard Grinfild za NY Times, "kako se internet sve brže premješta na mobilni, teško je verovati da su ovi problemi samo trenutni".

Ove vijesti loše su uticale i na Facebook, sa kojim je Zynga povezana, pa su i cijene njegovih akcija opale, a kako je kompanija Marka Zakerberga poslovala u drugom kvaratalu ove godine, trebalo bi da bude objavljeno danas.