BALI JE MALI KUĆNI ROBOT!

Objavjeno: 17.01.2020.
BALI JE MALI KUĆNI ROBOT!
Robot za ličnu njegu, domovi budućnosti bazirani na vještačkoj inteligenciji i pametni gradovi zasnovani na internetu i 5G mreži su inovacije koje stavljaju tehnologiju u službu čovjeka a Samsung ih je predstavio na CES 2020 najvećem svjetskom sajmu tehologije u Las Vegasu.

Narednu deceniju će definitivno obilježiti tehnološke inovacije usmjerene ka ljudima, stvarajući personalizovana iskustva, koja život čine lakšim, prijatnijim i smislenijim.

Suština ove humanističke vizije jesu personalizovana njega, kao i poboljšanje zdravlja i dobrobiti korisnika. Samsung Electronics Co., Ltd. je najavio dolazak robota kao životnih pratilaca, i predstavio Ballie, malog robota koji razumije i podržava svoje vlasnike, reaguje na njihove potrebe i pomaže u održavanju kuće. Glavni i najbitniji faktor u ovim dostignućima i budućnosti personalizovane nege, jeste vještačka inteligencija, koja olakšava kontrolu informacija i zaštitu privatnosti.

Samsung je Balija napravio tako da može da radi i kao fitnes pomoćnik, a ima i mobilni interfejs koji, uz pomoć veštačke inteligencije traži uvek nove načine da se prilagodi korisnicima i menjanju njihovih navika. Demo video-snimak prikazuje kako kako Bali širi pametne zavese i uključuje TV za psa kada je čovek van kuće. Takođe, pozvao je u pomoć i robota-usisivača nakon što je primetio da se nešto prosulo po tepihu.