Evo šta donosi LG Optimus G

Objavjeno: 28.08.2012.
Evo šta donosi LG Optimus G
Qualcomm je nedavno najavio kako će LG biti prvi proizvođač koji će predstaviti smartphone zasnovan na četverojezgrenom procesoru Snapdragon S4. Iz LG-ja sada stižu detalji o uređaju. Kodno ime smartphonea je Optimus G, a jedna od glavnih novosti na uređaju biće ekran. Riječ je o najnovijiem LG-jevom Stripe RGB IPS ekranu rezolucije 1.280x768 piksela što će biti dovoljno za gustoću od 320 piksela po inču. Pozadinsko osvjetljenje ekrana je 470 nita, ali u poređenju sa ranijim ekranima troši za 70% manje energije, a efikasniji je i od AMOLED ekrana.

Takođe, iz LG-ja napominju kako će ekran prikazivati sliku oštrije i jasnije od AMOLED ekrana, a nije podložan neželjenom burn-in efektu na koje su AMOLED ekrani osetljivi(ji). Prostor između samog ekrana i stakla smanjen je na minimum, navode u saopštenju iz LG-ja.

Novi LG-jev smartphone će imati i izdržljivu bateriju. Klasične baterije u mobilnima imaju radni vek od 500 ciklusa punjenja, dok će LG koristiti bateriju sa čak 800 ciklusa, a ovo je prva takva baterija ikad korišćena u mobilnim uređajima, kažu iz LG-ja.