Google predstavio svoju VPN uslugu za Google One korisnike

Objavjeno: 01.11.2020.
Google predstavio svoju VPN uslugu za Google One korisnike

Google je objavio da donosi svoju VPN uslugu Google One pretplatnicima koji imaju 2TB plan ili veći – počevši od 10 dolara mjesečno. Ovo takođe važi i za porodice jer pristup VPN-u može da se podeli sa do pet članova domaćinstva bez dodatne naplate.

VPN za novi kvalitet uživanja u internetu

Za one koji nisu upoznati sa takvim uslugama, VPN vam omogućava da sigurno i bezbjedno pretražujete interenet tako što enkriptuje vašu konekciju i sakriva vašu IP adresu. Vaši podaci praktično prolaze kroz VPN server prije nego što dođu do interneta, gdje su sada zaštićeni od hakera i drugih koji prate vaše podatke.

Google takođe nudi jedan-na-jedan “Pro sesije” za korisnike koji žele da “nauče o VPN-u i tome kako da ostanu bezbjedni online”. Naravno, ima mnogo drugih provajdera VPN usluga koje možete da koristite, a Google nije ni po čemu poseban ili jedinstven – trenutno se čini da je jednostavno lakše za Google One korisnike da samo doplate deset dolara nego da traže drugog provajdera za uslugu.

Nažalost, ta usluga će biti dostupna na Android-u u narednim nedjeljama, a za ostale platforme poput iOS, Windows i Mac će biti dostupan u narednim mjesecima, bez preciznih navoda kada će usluga zapravo doći do tih korisnika. 

 

Izvor: thenextweb