Huawei Mate 70 serija će kasniti, evo zašto

Objavjeno: 29.07.2024.
Huawei Mate 70 serija će kasniti, evo zašto
 

Nova Huawei Mate 70 serija obično izađe u novembru, ali ove godine će ipak malo kasniti. Ipak, očekujemo je u prodaji do kraja godine.

Na kompanijinoj HDC 2024 kokferenciji Huawei je najavio svoju novu Mate 70 seriju pametnih telefona koja će ponovo biti vrhunska te s posebnim naglaskom na kamere. Izlazak će mu nešto kasniti, ali ipak bi se trebao pojaviti u decembru, kažu oko Božića. Ipak, neki izvori spominju kako bi to moglo biti i početkom 2025. godine.

Dva su glavna razloga zbog kojih će nova Mate 70 serija kasniti. Prvi je prilagođavanje na novi HarmonyOS NEXT operativi sistem koji se u potpunosti odvojio od Androida tako da više nema poveznice niti s Google Play web prodavnicom. Navodno se rade neka dodatna podešavanja, ali biće sve podešeno onako kako treba.

Drugi razlog je integracija s novim Kirin 5G procesorom. Radi se o navodno potpuno novom procesoru koji koristi novu tehnologiju za koju takođe treba dodatno vrijeme razvoja za njegovu integraciju s ostalim hardverskim, ali i softverskim hardverom pametnog telefona.

Već smo neke karakteristike ranije najavili, kao što je 1.5K LTPO zaslon, Omnivision OV50K glavna kamera s velikim promjenjivim otvorom blende. Huawei naglašava 3D skeniranje lica, 3D prostorno zumiranje u kamerama i satelitsku komunikacijsku te podršku za hitne slučajeve. Spominje se i silikonska baterija koja će za poboljšanu učinkovitost navodno koristiti tehnologiju silicijske negativne elektrode.

Nadajmo se kako će nova Huawei Mate 70 serija ipak pojaviti ove godine.

Izvor: nezavisne