Huawei nova 12 Pro i Ultra će imati kamere od 50 MP sa promjenjivim otvorom blende

Objavjeno: 23.12.2023.
Huawei nova 12 Pro i Ultra će imati kamere od 50 MP sa promjenjivim otvorom blende

Predviđen da debituje sa novom linijom telefona 12 26. decembra, Huawei će predstaviti seriju sa obnovljenom estetikom. Nedavni uvidi renomirane digitalne stanice za ćaskanje daju dodatne detalje o mogućnostima kamere ovih uređaja.

Najavljeno je da će i Huawei nova 12 Pro i nova 12 Ultra integrirati senzor kamere od 50 MP, opremljen promjenjivim otvorom blende u rasponu od f/1.4 do f/4.0. Ova tehnologija je ranije bila predstavljena u nekoliko Huawei modela, kao što su nova 11 Ultra, P60 Pro vodeći i Mate 60 serija.

Na prednjoj kameri korisnici mogu očekivati dvostruka sočiva. Očekuje se da će primarni snimač biti senzor od 60 MP, vjerovatno u pratnji ultraširokog objektiva, koji olakšava snimanje šireg kadra za grupne snimke. Dodatno, uključena je i sekundarna kamera od 8 MP. Iako ova konfiguracija podseća na konfiguraciju nova 11 Pro i Ultra, Digital Chat Station ovog puta ukazuje na razliku: sekundarna kamera je navodno namenski 2x telefoto objektiv.

Što se tiče prikaza, Huawei ga je nazvao „1.5K“, što je u industrijskom govoru slično rezoluciji od 1220p. Značajno je da nova serija ostaje posvećena poboljšanju mogućnosti snimanja selfija. Kao dokaz tome, prednje kamere će biti diskretno pozicionirane iza rupice u obliku pilule, eliminirajući potrebu za periskopskim sočivom.

Izvor: it-mixer